Lezuhant Musarraf kísérőhelikoptere

Vágólapra másolva!
Lezuhant a Pervez Musarraf pakisztáni elnököt kísérő helikopter, négyen meghaltak - közölte a pakisztáni hadsereg. Musarraf nem sérült meg, mert egy másik helikopteren utazott a pakisztáni ellenőrzésű Kasmír tartományba. Az elnöki szóvivő viszont egyike a nyolc sérültnek. A szombati választásokon győztes Musarraf a 73 ezer ember halálát okozó földrengés 2. évfordulója miatt utazott Kasmírba. A BBC szerint már három merényletet élt túl.
Vágólapra másolva!

Lezuhant a Pervez Musarraf pakisztáni elnököt kísérő helikopter, négyen meghaltak, nyolcan - köztük az elnöki szóvivő - megsérült - jelentette a BBC. A szombaton megválasztott Musarraf egy másik helikopterben utazott, és sértetlenül megúszta az incidenst.

"Technikai hiba miatt zuhant le" - mondta a hadsereg szóvivője, és tagadta, hogy a hadseregnek köze lett volna a tragédiához. "A helikopter azt követően szállt fel, hogy Musarraf elindult. Az elnök biztonságosan elérte úti célját" - tette hozzá.

Éppen Kasmír tartományba tartottak, a 73 ezer ember életét követelő földrengés 2. évfordulójának megemlékezési ceremóniájára. Musaraff már három merényletkísérletet élt túl. A legutóbbira júliusban került sor, amikor ismeretlenek a felszállás után megpróbálták lelőni repülőgépét Rawalpindi katonai repülőterén, de a gép jóval lőtávolságon kívül volt.

Kasmírban egy szemtanú azt mondta, hogy egy füstcsíkot húzó helikoptert látott, amely alacsonyan repült a völgy fölött. "A házam kertjében ültem, amikor egy furcsa hangot adó, füstölgő helikopter repült el. Láttam az elnöki szóvivőt és katonákat, akik 3 méter magasból ugrottak ki. Hatalmas robajjal zuhant le. Megpróbáltunk segíteni a túlélőknek" - mondta Khateeb Gardezi a Reutersnek.