Ragaszkodik székéhez a szexbotrányos szenátor

Vágólapra másolva!
Korábbi ígéretével ellentétben mégis megtartja szenátusi helyét Larry Craig amerikai politikus, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy férfiaknak tett szexuális ajánlatokat egy reptér vécéjében. A szenátor beismerő vallomást is tett erről, amit később vissza akart vonni, de a bíróság nem engedte.
Vágólapra másolva!

Meggondolta magát Larry Craig amerikai szenátor, aki egy furcsa szexbotrány főszereplője: a rendőrség szerint férfiaknak tett szexuális ajánlatokat egy minneapolisi reptér vécéjében. Amikor az eset nyilvánosságra került, a republikánus politikus még azt ígérte, hogy szeptember 30-án lemond kongresszusi tagságáról, most azonban kiderült, hogy mégis marad.

Craig időközben jelezte, hogy talán mégsem tartja magát eredeti kijelentéséhez, kezdeményezte ugyanis beismerő vallomásának visszavonását. A bíróság ezt elutasította, arra hivatkozva, hogy a politikus önként tett vallomást, amely pontos volt és értelmes. "Tisztában volt vele, hogy mit mond, mit olvas és mit ír alá" - jelentette ki a bíró.

A szenátor a fellebbezésének elutasítása ellenére sem hajlandó lemondani tisztségéről. Csütörtökön kijelentette, hogy marad, és a szenátus etikai bizottságában akarja tisztázni magát. Hozzátette azonban, hogy mandátuma lejárta után nem indul újra a szenátori székért.

Larry Craiget júniusban tartóztatta le a rendőrség, és azzal gyanúsítja, hogy szexuális ajánlatokat tett férfiaknak egy minneapolisi repülőtér vécéjében. A politikust egy beépített rendőr buktatta le, aki azért tartózkodott a mellékhelyiségben, mert többen is panaszkodtak arra, zaklatták őket vécézés közben.

Craig augusztusban bűnösnek vallotta magát szeméremsértésben, az eset nyilvánosságra kerülése után azonban már tagadta ezt. Az ügy azért is nagy figyelmet váltott ki, mert Craig családos ember, öt gyermek apja és ismert volt arról, ellenzi a melegek egyenjogúságát. Craig állítja, hogy nem homoszexuális.