Lelőtték a rendőrök a louisianai ámokfutót

Vágólapra másolva!
Városi alkalmazott lehetett az a férfi, aki csütörtök délután kezdett lövöldözni egy louisianai ügyvédi irodában. A fegyveres órákon keresztül dacolt a rendőrökkel, akik végül az épület falát berobbantva jutottak be az irodába, és rövid tűzharcban megölték az ámokfutót.
Vágólapra másolva!

Két embert megölt, hármat megsebesített egy ámokfutó az Egyesült Államok Louisiana államában, mielőtt a rendőrség helyi idő szerint pénteken hajnalban lelőtte. Az őrjöngő férfi csütörtök délután rontott be Alexandria város egyik ügyvédi irodájába, és lövöldözve megsebesített öt embert. Két sérültnek sikerült saját erejéből kimenekülnie az épületből, egy harmadikat a rendőrök mentettek ki onnan. Két ember az irodában maradt, ők a The Town Talk című helyi újság szerint meghaltak.

Az ámokfutó órákig dacolt a helyszínre érkező rendőrökkel, többször is visszaverte az épületet megközelíteni próbáló rendőrosztagot. A hatóságok előbb megpróbálták elérni őt mobiltelefonján, illetve az ügyvédi iroda telefonján, hogy tárgyaljanak vele, de nem sikerült kapcsolatot teremteni. Később a rendőrök megszüntették az épület áramellátását, és könnygázzal próbálták kifüstölni a dühöngőt.

Végül a rendőri akciócsoport robbantással lyukat nyitott az épület hátsó falán, behatolt az irodába, és néhány percig tartó tűzharcban végzett az ámokfutóval. A helyi lap értesülése szerint a tettes egy 63 éves férfi, bizonyos John Ashley, a városi közigazgatás volt alkalmazottja volt, de a rendőrség nem erősítette meg ezt az értesülést.

Egyelőre nincs semmiféle utalás arra, hogy mi lehetett a tettes indítéka. A rendőri roham előtt kiszabadult három sérült közül egynek súlyos az állapota. Alexandria belvárosának élete megbénult az incidens teljes idejére, mert a rendőrség lezárva tartotta az ügyvédi iroda tágabb környékét.