Vágólapra másolva!
A elfogatóparancsot adott ki a dél-afrikai ügyészség az országos rendőrparancsnok ellen. Jacki Selebit azzal gyanúsítják, hogy maffiakörökkel tartott kapcsolatot, de lehet, hogy politikai játszma áll a háttérben.
Vágólapra másolva!

Az dél-afrikai ügyészség pénteken közleményben erősítette meg, hogy szeptember 10-én elfogatóparancsot, négy nappal később pedig körözést adott ki Jackie Selebi országos rendőrparancsnok ellen, de hangsúlyozta azt is, hogy a testület ügyvezető igazgatója által elrendelt felülvizsgálat befejezéséig nem tesz további lépéseket az ügyben.

Selebit - aki egyben az Interpol elnöke is - azzal vádolták meg, hogy hazájában kapcsolatot tartott fenn a szervezett bűnözéssel. A rendőrparancsnok ezt tagadja.

Az ügy egyesek szerint a dél-afrikai hatalmi játszma egyik mellékszála, amely azonban befolyásolhatja, hogy ki legyen az ország leendő elnöke. Selebi az apartheid elleni küzdelem egyik kiemelkedő alakja volt, és nagy befolyással rendelkezik a kormányzó Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) pártban, amely decemberben választja meg új vezetőjét.