Megsérült egy magyar katona Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Hámsérüléseket szenvedett egy katona, amikor magyar idő szerint csütörtökön késő délután robbanószerkezet lépett működésbe a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport egyik konvoja mellett Afganisztánban.
Vágólapra másolva!

"2007. október 4-én magyar idő szerint a késő délelőtti órákban az Afganisztánban állomásozó Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport egyik konvoja mellett feladat-végrehajtás közben robbanószerkezet lépett működésbe" - áll a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs és Toborzó Főosztálya közleményében. A robbanószerkezetet az út mellett helyezték el, és a konvoj elhaladásakor robbant fel.

A robbanás következtében az egyik katona hámsérülést szenvedett, az élen haladó páncélozott gépjárműben kisebb anyagi kár keletkezett.

A táborba visszaérve az újjáépítési csoport egészségügyi szolgálata ellátta a katona sérüléseit, amelyek nem bizonyultak súlyosnak, így a katona maradhat Afganisztánban. Hozzátartozóit az esetről a Magyar Honvédség tájékoztatta.

A támadást követően a katonák biztosították a helyszínt, a vizsgálat jelenleg is tart, az eddigi információk alapján nem állapítható meg, hogy a támadás célzottan a magyar konvoj ellen irányult volna.