Házakat tarolt le egy zuhanó repülő Kongóban

Vágólapra másolva!
Harmincnyolc utas meghalt azon a kongói repülőn, amely csütörtök délután zuhant le a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában. A zuhanást állítólag a gép két utasa túlélte. A lángoló gép egy zsúfolt piacra zuhant, így elképzelhető, hogy a balesetnek további áldozatai is lesznek.
Vágólapra másolva!

Sűrűn lakott negyedre zuhant egy kongói magáncég repülőgépe csütörtökön Kinshasában, a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában: a fedélzeten tartózkodó személyek közül újabb adatok szerint harmincnyolc életét vesztette, kettő túlélte a szerencsétlenséget, de elképzelhető, hogy a földön további halálos áldozatok is vannak. Egy rendőrfelügyelő a baleset helyszínén korábban arról számolt be, hogy a gép szénné égett, a szerencsétlenséget a fedélzeten tartózkodók közül senki sem élte túl.

Az Antonov-26 típusú gép Kinshasa repülőteréről szállt fel, ám öt perccel később egy piac közelében sűrűn lakott negyedre zuhant, és kigyulladt. A zuhanó gép tucatnyi házat letarolt, mielőtt felrobbant, a piac pedig zsúfolt volt a baleset pillanatában.

A szerencsétlenül járt szovjet gyártmányú gép az Africa One társaságé, amely szerepel az Európai Unióból biztonsági okokból kitiltott légitársaságok listáján.

A Nyugat-Európa méretű afrikai ország a légiközlekedés szempontjából a világ egyik legveszélyesebb helye. A félszáz magán-légitársaság gépparkja nagyrészt elöregedett szovjet gyártmányú repülőkből áll, amelyek karbantartása és alkatrészellátása is hiányos. 1996-ban legkevesebb 350 ember vesztette életét, miután egy Antonov-32 típusú gép Kinshasa központjában egy piacra zuhant. 2003-ban egy Iljusin-76 típusú gép zuhant le Kinshasa és Lubumbashi között, több mint kétszáz ember halálát okozva.