Kirúgták a Portugáliából eltűnt kislányt kereső nyomozót

Vágólapra másolva!
Elmozdították a helyéről a Portugáliából eltűnt brit kislány utáni nyomozás vezetőjét, Goncalo Amaralt. Leváltásának oka állítólag az volt, hogy kritizálta az ügyben szintén nyomozó brit rendőröket, többek között részrehajlással vádolta őket.
Vágólapra másolva!

Goncalo Amaralt, a Portugáliából még tavasszal eltűnt skót kislány utáni nyomozás vezetőjét leváltották, elmozdításáról a portugál országos rendőrfőkapitány döntött. A tisztet máshová helyezték, állítólag azért, mert a keddi portugál sajtóban élénken kritizálta brit kollégáit.

Szerinte az angol rendőrök az eltűnt kislány szüleinek, a McCann házaspárnak befolyása alatt állnak. Mint mondta, "feltételezések és McCannék által kitalált értesülések" után erednek, és közben "elfelejtik, hogy a házaspárt lányuk, Madeleine meggyilkolásával gyanúsítják".

Az Angliában élő skót orvos házaspár négyéves kislánya, Madeleine május 3-án tűnt el egy főleg britek által látogatott dél-portugáliai tengerparti üdülőhelyen. A szülők példátlan nemzetközi kampányt indítottak a gyermek felkutatására, éppen ezért volt váratlan, hogy a portugál rendőrség szeptember elején gyanúsítottnak nyilvánította mindkettőjüket az ügyben. McCannék - akik időközben hazautazhattak Angliába - váltig állítják, ártatlanok.