Betiltott DVD-ket kapott Kim Dzsong Il

Vágólapra másolva!
Olyan dél-koreai filmeket kapott ajándékba Kim Dzsong Il észak-koreai vezető, amelyek országában tiltólistán szerepelnek. A DVD-ket ajándékozó dél-koreai elnök ezt nem vette figyelembe, és több tiltott filmsorozattal és tévédrámával lepte meg a mozirajongó Kim Dzsong Ilt. Pedig az északi országban razziákat tartanak, hogy rajtaüssenek az illegális filmeken szórakozókon.
Vágólapra másolva!

Észak-Koreában betiltott dél-koreai filmekkel ajándékozta meg Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőt és lelkes mozirajongót dél-koreai kollégája, a tucatnyi DVD között kedvelt szappanoperák is voltak. Ro Mu Hjon dél-koreai elnök ajándékai között országa egyik legnépszerűbb tévédrámája, A palota ékköve című sorozat is szerepelt. A történet egy, a királyi család szolgálatában lévő szakácsról szól abból az időből, amikor Korea még egységes volt, a főszereplők egyike ráadásul Kim kedvenc színésznője.

Phenjan tiltja a Dél-Koreából származó filmek importját, és megtekintését. Az ellenőrzések során az észak-koreai rendőrség előszeretettel alkalmazza azt a taktikát, hogy rajtaütések előtt a háztömbökben kikapcsolja az áramot és lakásról-lakásra járva ellenőrzi a videó- és DVD-lejátszókban rekedt felvételeket.

Kim az illegális filmek mellett számos más ajándékot is kapott, köztük jó minőségű teát és a dél-koreai elnök aláírásával ékesített porcelántárgyat. A dél-koreai média korábbi találgatásaival ellentétben az ajándékok között nyomát sem látták gigantikus plazmatévének, valószínűleg azért, mert Phenjan egy évvel ezelőtti atomkísérletei után ez is felkerült az Észak-Koreát sújtó, luxustermékekre vonatkozó nemzetközi tilalmi listára, Szöul pedig - ha az észak-korait nem is - ezt betartja.