Összeverekedtek a macedón parlamentben

Vágólapra másolva!
Összeverekedtek a rivális képviselők a macedón parlamentben, miközben a választási reformról vitatkoztak. Közben az egyik párt támogatói az épület előtt a rendőrökkel csaptak össze.
Vágólapra másolva!

A választási reformról folyó heves parlamenti vitában ölre mentek két rivális macedóniai - albán kisebbségi - párt képviselői. A Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) és a Demokratikus Felvirágzás Pártja (PDP) nevű pártok képviselői több ökölcsapást is kiosztottak egymásnak. Az incidens nyomán négy testőrt vettek őrizetbe.

A verekedés hírére a DUI hívei a parlamenthez vonultak és összecsapásba keveredtek a rendőrökkel. A párt támogatói ugyanis le akarták zárni az utcákat és be akartak törni a parlamentbe, amit az épület körzetét lezáró rendőrök akadályoztak meg.

A rendőrök több tiltakozót őrizetbe vettek és lőfegyvereket foglaltak le. Legalább három ember sebesült meg az összetűzésben és került kórházba. Nikola Gruevszki kormányfő elítélte az erőszakos cselekedeteket, és hangsúlyozta, hogy a problémákat a nyílt párbeszéd révén és a kölcsönös tisztelet alapján kell megoldani.