Földrengés és vihar is pusztít Mexikóban

Vágólapra másolva!
A Richter-skálán mért 6,3 tizedes erősségű földrengés volt Mexikóban, ahol a Henriette névre keresztelt trópusi vihar is pusztít. A földmozgás okozta károk még nem ismertek, de a viharnak máris hat halálos áldozata van, közülük öt gyerek.
Vágólapra másolva!

Földrengés rázta meg szombaton Mexikó nyugati partvidékét; károkról egyelőre nem érkezett jelentés. A Richter-skálán mért 6,3 tizedes erősségű földmozgás epicentruma a Kaliforniai-öbölben volt, a Sinaloa állambeli Los Mochistól 100 kilométerre, 56 kilométeres mélységben - közölte az amerikai földtani intézet. Egyelőre további részletek nem ismertek.

Szintén szombaton hat halálos áldozatot követelt a Mexikó csendes-óceáni partvidékén fekvő kedvelt üdülőhelyen, Acapulcón végigsöprő, Henriette névre keresztelt trópusi vihar. Az áldozatok között van egy férfi és két kisgyermeke, akiknek a házát pozdorjává zúzta egy alázuhanó sziklatömb Acapulco szegénynegyedében. Három másik gyerek az otthonukra zúduló sárlavinában lelte halálát.

A forgószél a nyílt tenger felé haladt tovább; az amerikai hurrikánelőrejelző központ mérései szerint vasárnap a nyílt tengeren hurrikánná erősödik, vagyis legerősebb széllökései elérik az óránkénti 119 kilométeres sebességet. Az előrejelzés szerint a vihar a legközelebb eső szárazföldi területtől, a Mexikóhoz tartozó Kaliforniai-félszigettől jó 160 kilométerre délre fog elvonulni hétfőn.