Szlovák neonácik megvertek egy külföldit

Vágólapra másolva!
Rasszista támadás történt Szlovákiában: egy színes bőrű londoni férfit Nagyszombatban megtámadott neonácik egy csoportja. Egy civil szervezet azt állítja, hogy elszaporodtak az ilyen jellegű atrocitások, a rendőrség pedig nem lép közbe a kellő erővel.
Vágólapra másolva!

Neonácik támadtak meg egy színes bőrű londoni férfit a múlt héten pénteken a szlovákiai Nagyszombat (Trnava) egyik szórakozóhelyén - derült ki kedden az Emberek a rasszizmus ellen nevű szlovák civil szervezet jelentéséből. A színes bőrű férfit mintegy tízen verték, rugdosták meg, végül leköpdösték.

Az incidens akkor kezdődött, amikor külföldiek egy csoportja betért a városi strandfürdő szórakozóhelyére, ahol táncolni szerettek volna. A mintegy tíz személyből álló neonáci csoport öt percen belül körülvette a külföldiek csoportjának egyetlen színes bőrű tagját, és habozás nélkül ütlegelni kezdték - mondta a rasszizmus ellen szervezetnek egy szemtanú. A helyi őrző-védő szolgálat emberei közbeléptek, a külföldiek így el tudták hagyni a fürdő területét.

A támadók tízfős csoportja azonban követte őket, és német nyelven szidalmazták őket, mondván, a színes bőrű "takarodjon haza Afrikába". Taxiba ültek, de a támadók útját állták a gépkocsinak, feltépték az ajtaját, mire a taxis rendőrt hívott. A helyszínre érkező rendőrök a szlovák hírügynökség szerint előállították és kihallgatták a megtámadott külföldieket, majd visszavitték őket a szálláshelyükre, az viszont nem derült ki, hogy mi történt a támadókkal. Az Emberek a rasszizmus ellen nevű szervezet szerint Szlovákiában egyre gyakoribbak a faji indítékú támadások, de a rendőrség sokszor "nem faji indítékú támadásként" kezeli az ilyen inzultusokat.