Meghalt Sztálin unokája

Vágólapra másolva!
Elhunyt Galina Dzsugasvili, Sztálim unokája. A 69 éves nő egy moszkvai kórházban hunyt el. 2003-ban azt nyilatkozta, hogy csupa kedves emléket őriz nagyapjáról.
Vágólapra másolva!

Hatvankilenc éves korában Moszkvában meghalt Galina Dzsugasvili, az egykori szovjet diktátor, Joszif Sztálin unokája. Az asszony hosszan tartó betegség után, hétfőn halt meg egy moszkvai katonai kórházban, de azt nem közölték, miben.

Galina apja, Jakov Dzsugasvili a II. világháborúban német fogságba esett, és 1943-ban halt meg a sachsenhauseni náci koncentrációs táborban. Sztálin előzőleg kicserélhette volna őt egy szovjet fogságba esett német tábornokra, de nem tette. Jakov halálának körülményei tisztázatlanok, egyes állítások szerint önkezével vetett véget életének, mások szerint meggyilkolták.

Galina Dzsugasvilinak csak gyerekkori emlékei vannak nagyapjáról. Egy 2003-ban adott nyilatkozata szerint csupa nagyon kellemes, kedves emléket őriz róla, hozzá jó és gyengéd volt. Sztálin - eredeti nevén Joszif Visszarionovics Dzsugasvili - 1953-as haláláig vaskézzel irányította a Szovjetuniót. Uralma idején emberek tízmillióit végezték ki vagy deportálták fogolytáborba.