Élve földelik el az AIDS-eseket Pápua Új-Guineában

Vágólapra másolva!
Az AIDS-től rettegő őslakosok élve temettek el több HIV-fertőzött beteget Pápua Új-Guineában - közölte egy egészségügyi civil szervezet dolgozója, aki többször volt szemtanúja a borzalmaknak. A helyiek szerint ez megszokott eljárás az egész országban.
Vágólapra másolva!

Több AIDS-szel fertőzött beteget élve temettek el a fertőzéstől rettegő őslakók Pápua Új-Guineában - nyilatkozta a BBC-nek egy egészségügyi dolgozó. A szemtanú azt mondta: saját szemével látta, hogy három beteget élve ástak el. Az egyik áldozat kétségbeesve kiabált az édesanyja után, miközben lapátolták rá a földet - tette hozzá a szemtanú.

A helyiek elmagyarázták, hogy az eljárás megszokott dolog az egész országban, mert sokan nem tudják fizetni a betegellátás költségeit, és tartanak a fertőzéstől - mondta el az Igat Hope nevű szervezet önkéntese. Az asszony felszólította az AIDS terjedésének megelőzésével foglalkozó civil szervezeteket és az ország kormányát, hogy terjesszék ki a felvilágosító munkát a világtól elzárt vidéki területekre.

A BBC beszámolója szerint Pápua Új-Guineában gyorsan terjed az AIDS: a hatmilliós lakosság 2 százaléka véli azt magáról, hogy fertőzött, a HIV-fertőzöttek száma pedig évente 30 százalékkal emelkedik.