Hazaküldik Irakból az egyedül maradt katonafivért

Vágólapra másolva!
Két testvére is meghalt az iraki harcokban, így hazaküldik családjához Jason Hubbard amerikai katonát. A döntést az "utolsó túlélő elv" alapján hozták, amely egy hollywoodi filmet is inspirált. A férfi két öccse közül az egyik szerdán Kirkuk közelében esett el, a másik még 2004-ben Rámádi mellett.
Vágólapra másolva!

Hazaküldenek Irakból egy amerikai katonát miután két testvére is meghalt a közel-keleti országban. A 33 éves kaliforniai Jason Hubbard második testvére, a 21 éves Nathan, szerdán helikopterbalesetben vesztette életét. Az amerikai hadsereg az "utolsó túlélő elv" alapján küldi haza a háborús övezetből azokat katonákat, akik elvesztik valamennyi testvérüket. Ez az elv ihlette annak idején Steven Spielberg amerikai filmrendező Ryan közlegény megmentése című filmjét is.

Nathan és Jason Hubbard 2005-ben került a hadseregbe, nem sokkal azt követően, hogy testvérük, a 22 éves Jared az iraki Rámádi közelében legjobb barátjával együtt életét vesztette egy útszélén elhelyezett pokolgép robbanásában. A két katonát a kaliforniai Clovisban egymás mellé temették. Az apa, Jeff Hubbard első fiának halála után kijelentette: reméli és imádkozik azért, hogy nem kell még egyszer családjának ekkora áldozatot hoznia.

Két életben marad fiát feltehetően testvérük halála késztette arra, hogy belépjen a hadseregbe. Az anya, Peggy Hubbard azt mondta: meg van győződve arról, hogy Jason csak azért ment katonának, hogy megvédje öccsét, miután másik testvérén nem tudott segíteni. A két Hubbard fiú akkoriban azt mondta, hogy nem félnek meghalni a háborúban. Nathan Hubbard a Fresno Bee című kaliforniai lapnak 2005-ben kijelentette:"Az emberek (a háborúban) meg fognak sebesülni, és meg fognak halni. Ez a realitás, amit el kell fogadni, és nem kell ezen rágódni".

A második Hubbard fiú a múlt szerdán halt meg, amikor az őt szállító helikopter lezuhant Kikruk közelében az iraki fővárostól 290 kilométerre északra.