Újabb orosz berepülés az Atlanti-óceánon

Vágólapra másolva!
Egy orosz bombázó ismét berepülést hajtott végre az Atlanti-óceán északi részén. A brit királyi légierő vadászgépei követték a hadászati TU-95 típusú repülőgépet.
Vágólapra másolva!

A brit királyi légierő (RAF) két vadászgépe pénteken egy orosz hadászati bombázó nyomába szegődött, amely berepülést hajtott végre az Atlanti-óceán északi térségében - közölte kedden a brit védelmi minisztérium. Két Typhoon típusú brit vadászgépet küldtek az orosz TU-95 típusú repülőgép kísérésére az Atlanti-óceán fölött - áll a tárca közleményében, amelyben nem közöltek további részleteket az incidensről.

Ez volt az első alkalom, hogy bevetették a brit Eurofighter Typhoonokat, amelyeket a múlt hónapban állítottak hadrendbe. A darabonként 67 millió font értékű gépek az elavult Tornado F3-as vadászgépeket váltja fel.

A brit tárca július 18-án jelentette be, hogy a RAF két bombázót küldött két orosz bombázó követésére, amelyek szokatlanul hosszú berepüléseket hajtottak végre az Északi-tenger fölött. Később két TU-95-ös megközelítette a Guam szigetén tartott amerikai haditengerészeti gyakorlat színhelyét - közölte a Pentagon. Vadászgépek és bombázók közötti találkozások és kísérések gyakoriak voltak a hidegháború idején, de azóta a számuk jelentősen csökkent.