Pestig érhet a szlovák okmánybélyeg-hamisítók keze

Vágólapra másolva!
Szlovákiában és Magyarországon is egy napon lepleztek le több embert, akiknél nagy mennyiségű hamis szlovák okmánybélyeget találtak. Szlovákiában Eperjes (Presov) közelében hat, Magyarországon Budapesten két embert vettek őrizetbe a helyi rendőrök. Összesen több mint 20 millió forint értékben foglaltak le hamis okmánybélyegeket a két országban.
Vágólapra másolva!

Hamisított szlovák okmánybélyegeket foglalt le a szlovák rendőrség csütörtökön Szlovákiában. A szlovák rendőrség a kassai és az eperjesi (Presov) kerület területén egy közös rendőr-pénzügyőr különleges akció során közel egymillió korona (7,5 millió forint) értékű hamis szlovák okmánybélyeget talált egy bűnszövetkezet tagjainál. Hatukat le is tartóztatták.

A szlovák rendőrség szóvivője szerint a különösen veszélyes gazdasági bűncselekményben nyomozó rendőrök azt vizsgálják, hogy a szlovákiai elkövetők nem egy nemzetközi bűnbandának a tagjai-e.

Nem kizárt, hogy az ügy szálai Magyarországra is elvezetnek. Budapesten ugyanis ugyancsak csütörtökön leplezett le a BRFK két férfit a XVIII. kerületben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy nagy értékű, hamis szlovák okmánybélyegekkel üzleteltek. A két budapesti férfinál 1099 darab 100 szlovák koronás címletű és 196 darab 5000 koronás címletű, feltehetően hamis szlovák okmánybélyeget találtak. A papírok piaci értéke körülbelül 15 millió forint.

A két férfi lakásában házkutatás során további 1300 darab, 100 koronás címletű, feltehetően szintén hamis okmánybélyeg került elő. A két férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, ellenük közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.