Piedone légitársasága repíti a vatikáni zarándokokat

Vágólapra másolva!
Saját légitársasággal szállítja majd a zarándokokat a Vatikán a világ legismertebb kegyhelyeire. A járatokat a Bud Spencer olasz színész alapította Mistral charter légitársaság üzemelteti majd, de a repülőgépek fejtámlákon "A Te arcodat keresem, Uram!" felirat lesz látható.
Vágólapra másolva!

Saját légitársasága lesz a Vatikánnak, az első járat már ebben a hónapban indul Róma és az ismert franciaországi zarándokhely, Lourdes között. Ezt a világ további ismert zarándokhelyei követik, mint a fátimai szentély Portugáliában, vagy a Guadalupei Szűzanya szentélye Mexikóban.

"A zarándokban egyre nagyobb igény van arra, hogy hitük legfontosabb zarándokhelyeit meglátogathassák" - mondta Cesare Atuire atya, a vatikáni zarándokhivatal, az Opera Romana Pellegrinaggi munkatársa a La Repubblicának. Mint mondta, Lourdes - évi 8 millió zarándokkal - egyértelmű választás volt.

A járatokat a Mistral olasz charter légitársaság üzemelteti majd, amelynek kék-sárga színei megegyeznek a Vatikánéval - mondta Valerio Vaglio, ügyvezető igazgató a The Guardiannek. Vaglio hozzátette, az üléstámlákon "A Te arcodat keresem, Uram!" felirat szerepel majd, és a szokásos légiutaskísérők mellett vallási idegenvezetők is a fedélzeten lesznek.

A Mistralt Bud Spencer olasz színész alapította, jelenleg az olasz posta üzemelteti. Vaglio elmondta, a járatokból éjszakánként kiszedik az üléseket, és majd postajáratként működtetik a gépeket. Atuire atya azt mondta, hogy a kényelem nem az elsődleges szempont lesz a vatikáni járatokon. "Az árak kialakításánál figyelembe kell venni, hogy az utasok zarándokok lesznek" - mondta.