Komp és teherhajó ütközött Isztambulnál

Vágólapra másolva!
Összeütközött egymással egy török komp és egy ukrán zászló alatt horgonyzó teherhajó Isztambul közelében - jelentette a BBC. A baleset a Márvány-tengeren történt, harmincan könnyebben megsérültek.
Vágólapra másolva!

Kompbaleset történt Isztambul közelében, amikor egy teherhajó és egy komp összeütközött, harmincan megsérültek.

Zeytinburnu helységnél úszott egymásba egyelőre ismeretlen okból az ukrán hajó és az Isztambul ázsiai partjainál fekvő Bostanci éss az Isztambultól 110 kilométerre délnyugatra fekvő Avsa-sziget között közlekedő komp - közölte egy önkormányzati illetékes.

A kompnak sikerült kikötnie Yenikapinál, Isztambul európai részén fekvő rartján. A sérültek többségét a helyszínen ellátták.

A török NTV-nak nyilatkozó utasok szerint hatalmas csattanás volt, az ablakok betörtek. "Azt hittük elsüllyedünk, és ezért pánik tört ki. Néhányan beverték a fejüket az ütközéskor" - mondta az egyik utas.

A parti őrség szóvivője szerint a Boszporusz forgalmában nincs fennakadás. A tengerszoroson naponta 300 ezren kelnek át komppal. Isztambul - Törökország legnépesebb városa - a világ egyetlen települése, amely két kontinensen fekszik: a 12 milliós metropolis európai és ázsiai felét a Boszporusz-tengerszoros választja el egymástól.