Piszkos bombával fenyegetik New Yorkot

Vágólapra másolva!
Megerősítették a rendőri jelenlétet Manhattanben egy "piszkos bombás" fenyegetés nyomán. A terrorveszéllyel kapcsolatos készültségi szinten azonban egyelőre nem változtattak.
Vágólapra másolva!

A New York-i rendőrség kiegészítő biztonsági óvintézkedéseket tett a szombatra virradó éjszakán egy péntek esti fenyegetés nyomán, amely szerint "piszkos bomba" robbanhat Manhattan városrész 34. utcája környékén.

Noha a belbiztonsági minisztérium szóvivője szerint semmiféle olyan hiteles információ nem jutott el a hatóságokhoz, amely azt sugallná, hogy közvetlen veszély fenyegeti a metropolis lakosságát, a rendőrség ellenőrzőpontokat létesített a manhattani hidak és alagutak előtt, és újabb sugárzásmérő berendezéseket helyezett el a város forgalmas pontjain.

Ugyanakkor nem változtatták meg a terrorveszéllyel kapcsolatos készültség szintjét: a New York-i készültségi szint továbbra is a narancssárga színnel jelölt második legmagasabb.

A "piszkos bomba" olyan, hagyományos robbanóanyaggal töltött szerkezet, amely radioaktív szennyező anyagot szór szét robbanásának körzetében. A manhattani 34. utca környékén van a város legmagasabb épülete, az Empire State Building, továbbá a Madison Square Garden (sportrendezvényeknek, tömegkoncerteknek, nagygyűléseknek otthont adó hatalmas épületegyüttes) és a Macy nagyáruház.