Lagúnába zuhant egy repülő Francia Polinéziában

Vágólapra másolva!
Legkevesebb tizenhatan meghaltak, amikor Francia Polinéziában egy utasszállító repülőgép belezuhant egy lagúnába. A gép többi utasát még keresik, de valószínűleg ők sem élték túl a balesetet.
Vágólapra másolva!

Röviddel a felszállás után lezuhant egy utasszállító repülőgép Francia Polinéziában csütörtök este, legkevesebb tizenhatan meghaltak - közölték a papetee-i francia hatóságok. A Moorea Air légitársaság Moorea és Tahiti között közlekedő gépén a pilóta és tizenkilenc utas tartózkodott, többek között a francia polinéziai környezetvédelmi minisztérium öt tisztségviselője, az Európai Bizottság (Európai Fejlesztési Alapok) két funkcionáriusa, két amerikai állampolgár és Moorea sziget öt lakosa.

A kétmotoros Twin Otter az egymástól 17 kilométerre fekvő két sziget közötti lagúnába zuhant, szemtanúk látták, amint a gép a felszállás után azonnal eltűnt a habokban. Eddig tizenhat holttestet emeltek ki a lagúnából. Két helikopterrel folytatják a kutatást a többiek után - közölte Jacques Witkowski, Francia Polinézia főbiztosi hivatalának főtitkára. A légitársaság szóvivője szerint félő, hogy a gépen utazó mind a húsz személy életét vesztette. A baleset okai egyelőre ismeretlenek.