Felborult egy lengyel busz Franciaországban

Vágólapra másolva!
Alig három héten belül újabb halálos áldozatokkal járó balesetet szenvedett egy lengyel turistabusz Franciaországban. A busz Dunkerque közelében borult fel egy autópálya lehajtójánál. Négyen meghaltak, 23-an megsérültek.
Vágólapra másolva!

Balesetet szenvedett szerda reggel egy lengyel turistabusz Észak-Franciaországban, a belga határ közelében. Három utas a helyszínen életét vesztette, a negyedik személy a kórházban halt bele súlyos sérüléseibe. Összesen 25 ember sérült meg, közülük hat állapota súlyos, az orvosi ellátásra szorultak között tizenéves fiatalok is vannak.

A busz nem sokkal virradat után, esős időben borult fel az A16-os autópálya egyik pihenőjéhez vezető lehajtó sávon, 12 kilométernyire Dunkerque-től. A Lengyelországból Írországba tartó járműn a sofőrrel együtt 47-en voltak. A TVN24 értesülése szerint a Polonia Transport autóbusza Zamoscból Dublinba tartott.

"A busz be akart fordulni egy pihenőhelyre, de megcsúszott és árokba borult" - közölte egy helyi tisztségviselő. A PAP lengyel hírügynökség a francia rendőrségre hivatkozva arról számolt be, hogy a sofőr feltehetően túl gyorsan hajtott.

Alig három hét alatt már a második halálos kimenetelű baleset történt Franciaországban, amely lengyel utazókat érintett. Július 22-én az Alpok egyik veszélyes útszakaszán zuhant hegyi patakba és gyulladt ki egy autóbusz, 50 lengyel zarándokkal az utasterében. A 22 éves sofőr egy olyan meredek útra hajtott rá, ahol kamionok és buszok nem közlekedhetnek. A balesetben 26 ember meghalt, 24-en megsérültek.