Megölték a Fatah-al-Iszlám egyik vezetőjét

Vágólapra másolva!
A libanoni hatóságok hétfőn bejelentették, hogy megölték az észak-libanoni Nahr el-Bared palesztin menekülttáborba magát elsáncoló Fatah al-Iszlám radikális szunnita szervezet második számú vezetőjét.
Vágólapra másolva!

Gázi Aridi tájékoztatási miniszter hétfő este a kormány ülése után közölte, hogy a libanoni Abu Hureirát, eredeti nevén Sehab al-Kaddúrt néhány nappal korábban megölte a rendőrség az észak-libanoni Tripoli kikötővárosban.

A Tripoli melletti palesztin menekülttáborban kitört harcok május 20-i kezdete óta a Fatah al-Iszlám vezetőjének, Saker Juszef Abszinak és Abu Hureirának ismeretlen volt a tartózkodási helye. A hétfői bejelentés volt az első hivatalos közlés Abu Hureira haláláról. Abszi hollétéről továbbra sem tudni közelebbit.

Egy magas rangú rendőrtiszt elmondta, hogy az incidens öt nappal korábban történt, amikor egy motorkerékpáron utazó szakállas férfi tüzet nyitott egy rendőrőrsre Tripoli Abu Szamra elővárosában. A rendőrök viszonozták a tüzet, a fegyverest agyonlőtték, a motorkerékpár vezetőjét megsebesítették.

A hatóságok megadásra szólították fel a Nahr el-Bared menekülttáborba magukat elsáncolt iszlamistákat, akik nem hajlandóak megadni magukat. A harcokban legkevesebb 133 katona és 60 fegyveres, valamint több mint 20 polgári személy halt meg.