Kolumbiai drogbárót fogtak el Brazíliában

Vágólapra másolva!
A brazil szövetségi rendőrség kedden Sao Paulóban elfogta az egyik leghatalmasabb kolumbiai drogbárót, akit az amerikai kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) már régóta körözött - jelentette be a dél-amerikai ország rendőrsége. A drogbáró fejére 5 millió dollárt tűztek ki.
Vágólapra másolva!

A 44 esztendős Juan Carlos Ramírez Abadía, a Valle del Norte-i kartell vezetője egy hat brazil szövetségi államra kiterjedő razzia során került rendőrkézre Sao Paulo egyik luxusnegyedében. A brazil rendőrök egy nemzetközi drogcsempész- és pénzmosó hálózat felszámolására indították el akciójukat. A férfi nem tanúsított ellenállást a váratlanul lecsapó rendőrökkel szemben.

Az elfogott drogbárót az amerikai hatóságok több száz, Kolumbiában és az Egyesült Államokban elkövetett gyilkossággal is vádolják. Áldozatai között rendőrök és informátorok is vannak. A DEA által egyik leginkább keresett személy volt. Vagyonát legkevesebb 1,8 milliárd dollárra becsülik. A tartózkodási helyét felfedő információért a DEA 5 millió dollár jutalmat tűzött ki.

A brazil rendőrség egyelőre nem tudja, hogy Abadíát kiadják-e az Egyesült Államoknak, vagy a dél-amerikai országban állítják bíróság elé.