Előkerültek a februárban ellopott Picasso-festmények

Vágólapra másolva!
Rendőrök találták meg kedden a francia fővárosban azt a két Picasso-festményt, amelyet a világhírű spanyol festő unokájának párizsi otthonából loptak el februárban - jelentette internetes kiadásában a Le Figaro című francia lap, a tolvajokat őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

A Maya babával című, 1938-ban készült festményről és a művész második felesége, Jacqueline 1961-ben festett portréjáról van szó. A két műalkotás együttes értékét 50 millió euróra becsülik. Egy rendőri forrás megerősítette, hogy megkerültek az ellopott festmények, de nem közölt semmilyen részletet.

A Le Figaro úgy értesült, hogy a rendőrség - korábbi műkincslopási esetek alapján - már ismerte a tetteseket. A tolvajok mindkét festményt kiemelték keretéből, és összetekercselve őrizték, de nem derül ki, hogy megrongálódtak-e a műalkotások a durva bánásmód következtében.

Diana Widmaier Picasso - a művész Maya lányának gyermeke - volt a károsult, az ő lakásából emelték el a behatolók a két értékes alkotást. Ügyvédje közölte újságírókkal, hogy a megkerült művek visszatérnek a Picasso-család tulajdonába.