Kilép az Önvédelem a lengyel kormányból

Vágólapra másolva!
A lengyel Önvédelem párt úgy döntött, hogy visszahívja két miniszterét a Jaroslaw Kaczynski vezette kormányból. Ezt Andrzej Lepper, a párt vezetője közölte, akit egy hónappal korábban menesztettek a kabinetből.
Vágólapra másolva!

A populista Önvédelemnek, a koalíció kisebb pártjának vezetője bejelntette: visszahívja két miniszterét a jobboldali lengyel kormányból. Andrzej Lepper bejelentése ugyanakkor nem volt teljesen egyértelmű, mert azt hangoztatta, hogy a miniszterek sorsát a kormányfő kezébe helyezik.

Lepper elmondta, hogy a pártvezetés 61-8 arányban döntött arról, hogy visszahívják Anna Kalata munkaügyi és Andrzej Aumiller építésügyi minisztert a Jaroslaw Kaczynski vezette kabinetből. Hangoztatta: a koalíciót Kaczynski rúgta fel, most a miniszterek sorsa is az ő kezében van. A miniszterelnök már hétfőn menesztheti őket a kormányból - tette hozzá Andrzej Lepper.

Kazcynski egy hónappal ezelőtt egy korrupciós vizsgálattal összefüggésben mentette fel Leppert a miniszterelnök-helyettesi és a mezőgazdasági miniszteri tisztségből. A döntéssel politikai válság alakult ki Lengyelországban, ami előrevetíti az előrehozott választások lehetőségét.