Elkezdődhetett a végjáték az afgán túszdrámában

Vágólapra másolva!
Összecsapások törtek ki abban a térségben, ahol a tálibok fogva tartják a dél-koreai túszokat. A BBC szerint ez azt jelentheti, hogy megkezdődhetett a kiszabadításukra tett kísérlet. Korábban a tálibok a túszok megölésével fenyegetőztek, ha erőszakkal próbálnák meg kiszabadítani őket, de az afgán védelmi minisztérium szerint csak rutin műveletekről van szó.
Vágólapra másolva!

Helyi illetékesek szerint az összecsapások a tálibok és a kormányerők között robbantak ki a Kabultól délnyugatra fekvő Ghazni tartományban, ami a BBC szerint azt jelentheti, hogy megkezdődhetett a dél-koreai túszok kiszabadítására tett kísérlet. Korábban szórólapokat dobtak ki katonai helikopterekből, amelyeken a helyieket menekülésre buzdítják.

A tálibok a 23 dél-koreai túszból eddig kettőt öltek meg, és további kivégzésekkel fenyegetőztek, ha nem teljesül a kívánságuk, hogy a tálib őrizeteseket engedjék szabadon.

A koreai keresztény segélymunkásokat - köztük 18 nőt - július 19-én rabolták el, amint egy buszon utaztak Kabul és Kandahár között. A csoport vezetőjét végezték ki először, majd kedden megerősítették a második túsz halálának hírét is.

A tálibok többször is azt mondták, hogy a túszok életét veszélyeztetik az afgán erők, ha erőszakot alkalmaznak. Korábban, az afgán védelmi minisztérium azt mondta, hogy az afgán hadsereg "rutin hadműveleteket" kezdett a térségben, és azoknak nincs köze a túszokhoz.