Belefulladt az Adriába egy magyar nő

Vágólapra másolva!
Tengerbe veszett egy magyar nő Horvátországban Krk-sziget közelében. A nő férjével indult kenuzni hétfőn, amikor hirtelen vihar csapott le rájuk. Csak a férj jutott ki a meredek, sziklás partra az egyik szigeten, a nő holttestét mentőegységek húzták ki a vízből.
Vágólapra másolva!

Tengerbe fulladt egy magyar nő a horvátországi partoknál. A horvát rendőrség szerint az áldozat hétfőn kenuzni indult férjével. Uvala Scott (Scott-öböl) üdülőtelep közelében, amikor hirtelen erős szél és eső csapott le rájuk. A kenu felborult, a férfinak sikerült partra úsznia, de a feleség a tengerbe veszett.

A Jutarnji List napilap internetes honlapja szerint a házaspár a Krk-szigetet a szárazfölddel összekötő híd közelében, a kontinensen fekvő üdülőtelepről indult el a Sveti Marko-sziget felé. A Kvarner-öböl felett azonban csakhamar erős, orkánszerű vihar kerekedett, amelynek jövetelére a helyi rádióállomások hétfő reggel figyelmeztettek. A bérelt csónak tulajdonosa értesítette a rijekai mentőközpontot, hogy a turisták nem tértek vissza. A kutatás azonnal elkezdődött, három órás akció után, este hét órakor a horvát hegyi mentőszolgálat emberei húzták ki a vízből a szerencsétlenül járt nő holttestét Sveti Marko-szigetnél, nehezen megközelíthető terepen, háromszáz méterre a krki hídtól.

A lap szerint az áldozat férje csodával határos módon menekült meg: sikerült kievickélnie a partra Sveti Markón, és felkapaszkodnia az ötven méter magas sziklán lévő őrházhoz. A turista könnyebb horzsolásokat szenvedett, sokkos állapotban volt, és semmit se tudott mondani a történtekről az őrnek. A lap szerint a figyelmeztetések ellenére a hétfői észak-dalmáciai vihar sokakat a nyílt tengeren ért.

A dnevnik.hr hírportál szerint a tengeri mentőszolgálat embereinek ötven bevetésük volt a vihar miatt, a mentésben a tengerészeti és idegenforgalmi minisztérium 52 hajója vett részt, illetve 38 vízi járművet biztosított erre a célra a belügyi és védelmi tárca. Egy ember kivételével mindenkit sikerült megtalálni az eltűnt személyek közül.

A zágrábi magyar nagykövetség közölte, hogy már megkapta az értesítést az esetről a horvát hatóságoktól, de részletekről egyelőre nem tudott tájékoztatást adni az MTI-nek.