Uszonyos videók sokkolják a brit strandolókat

Vágólapra másolva!
Olyan videókat tett közzé honlapján a brit The Sun bulvárlap, amelyeken állítólag fehér cápák portyáznak Cornwall partjainál. A hatóságok szerint felesleges pánikkeltésről van szó. A Cornwallban nyaralók mindenesetre nem merészkednek a vízbe.
Vágólapra másolva!

Hétfőn újabb videófelvételt tett közzé honlapján a The Sun a Cornwall partjainál portyázó állítólagos nagy fehér cápáról. A parti őrség szerint "felesleges pánikkeltésről van szó". A brit bulvárlap honlapján megjelent felvételen hatalmas uszony látható. A videót delfinnéző hajókiránduláson készítette egy nyaraló St. Ives strandjától nem messze a nyílt vízen, ugyanott, ahol a szombaton publikált első felvétel készült.

Az amatőr felvételt a BBC is levetítette reggeli adásában. A közszolgálati csatornának nyilatkozó szakértő szerint meglehet, hogy a képeken cápauszony látható, de "csaknem teljesen biztos, hogy nem óriás fehér cápáé. Ha pedig mégis, akkor sem rettegni kellene, hanem ünnepelni" - mondta Richard Pierce, a Shark Trust cápavédő egyesület munkatársa.

A parti őrség már korábban jelentette, hogy órákig kutattak az emberre is veszélyes ragadozó után, de nem akadtak a nyomára, és most is megerősítették, hogy "felesleges pánikkeltésről van szó".

A nyaralók aggódnak, sokan nem is merészkednek a vízbe az állat miatt. "Minden úszó rémálma, hogy egy fehér cápával találkozik" - mondta egy turista. Cornwall közelében a nyílt vízen gyakran előfordulnak cápák, de fehér cápát még soha nem láttak. A kedvelt dél-angliai üdülőhelyen még nem volt példa cápatámadásra.