Mérgező kokain bukkant fel az olaszoknál

Vágólapra másolva!
Több mint egy tucat embert kellett kórházba szállíani, mert feltehetően mérgezett kokaint fogyasztottak Észak-Olaszországban. A hatóságok atropinnal kevert kábítószerre gyanakodnak, és nem tartják kizártnak, hogy a mérgező drog halált is okozott.
Vágólapra másolva!

Legalább tizenhét embert szállítottak kórházba az elmúlt napokban Olaszország északi részén mérgező kokain fogyasztása miatt. A hatóságok szerint nem kizárt, hogy halált is okozott a mérgezett kábítószer. A rendőrök három marokkói dílert vettek őrizetbe azzal a váddal, hogy atropinnal kevert kokaint hoztak forgalomba. A kórházak által szem-és szívbetegségek gyógyításához használt vegyi anyag nem megfelelően adagolva halált is okozhat.

A Bergamo térségében lévő kórházakba szállított mérgezettek hallucinációra, mellkasi fájdalmakra panaszkodtak miután kokaint fogyasztottak. A hatóságok azt egyelőre nem tudták megállapítani, hogy egy kokain-túladagolásban meghalt 20 éves lány is a mérgező drogot fogyasztotta-e.

Olaszországban az utóbbi időben nagyon megugrott a kokainfogyasztás, különösen a fiatalok körében. Az elmúlt két év alatt a fiatal férfiak között 62 százalékkal emelkedett a szer használata - állapította meg egy közelmúltban közzétett kormányjelentés.