Újabb ultimátumot adtak az emberrabló tálibok

Vágólapra másolva!
Ismét meghosszabbították ultimátumukat a dél-koreaiakat elrabló afganisztáni tálibok. A fegyveresek azt követelik, hogy a kabuli kormány egyezzen bele bebörtönzött társaik szabadon bocsátásába.
Vágólapra másolva!

Újból meghosszabbították - ezúttal mindössze néhány órával - ultimátumuk időpontját a tucatnyi dél-koreait fogva tartó tálib harcosok. Juszuf Ahmadi, a tálibok szóvivője közölte, a korábban helyi idő szerint péntek délben (közép-európai idő szerint fél tíz) lejáró határidőt délután fél ötig tolják ki, de az ultimátum további meghosszabbításáról ettől fogva már nem lehet szó.

A tálibok előzőleg szerdán jelentettek be ultimátumot, amelyet akkor is az "utolsónak" szántak, de az csütörtökre virradóra lejárt anélkül, hogy újabb dél-koreai túszt kivégeztek volna.

Az eredetileg 23 túsz egyikét a tálibok korábban megölték, nyolcat viszont elengedtek. Az áldozat egy 42 éves férfi volt, a csapat vezetője. A dél-koreaiak egy Szöul melletti keresztény közösség tagjai, akik humanitárius céllal érkeztek Afganisztánba.

A kormányerők ellen harcoló tálib fegyveresek azt követelik, hogy a kabuli kormány egyezzen bele bebörtönzött társaik szabadon bocsátásába.