Minden második gyereket megerőszakolnak Indiában

Vágólapra másolva!
Egy tanár és két másik iskolai alkalmazott rendszeresen megerőszakolt egy tízéves indiai kisfiút. A nyilvánosságra került eset most újra ráirányította a figyelmet egy korábbi felmérésre, miszerint az indiai gyerekek 53 százalékát megerőszakolták.
Vágólapra másolva!

Az indiai kormány vizsgálatot rendelt el annak a 10 éves kisfiúnak az ügyében, akit egy tanár és két iskolai alkalmazott tavaly három hónapon át naponta megerőszakolt az iskolában - jelentette szerdán egy helyi napilap.

Először fordul elő, hogy a szövetségi kormány felügyeli egy gyermeket érintő szexuális bűncselekmény kivizsgálását. Erről Renuka Csaudhuri, a nők és gyermekek helyzetének javításával foglalkozó miniszter rendelkezett így, akinek tárcája áprilisban közzétette azt a tanulmányt, amely szerint az indiai gyerekek több mint fele szexuális erőszak áldozata.

"Ez egyike a legrettenetesebb ügyeknek, amely valaha a tudomásomra jutott. Amikor egy ilyen fiatal gyerek válik nemi erőszak áldozatává, nem lehet olyan tehetetlen a rendszer, hogy ne reagáljon" - nyilatkozta a miniszter a The Hindustan Times című újságnak.

A fiú szülei akkor szereztek tudomást az ügyről, mikor a gyerek beteg lett és kórházba vitték, ahol az orvosok megállapították, hogy megerőszakolták. A hatóságok két tettest letartóztattak, a harmadik iskolai alkalmazottat még keresik.

Egy áprilisi minisztériumi tanulmány szerint - amely az első ilyen jellegű országos méretű felmérés alapján készült - a megkérdezett indiai gyerekek 53 százaléka lett nemi erőszak áldozata, de a legtöbben nem jelentették a történteket. A tanulmány szerzői India 28 államából 13-ban kérdeztek meg több mint 12 ezer 5 és 12 év közötti gyereket és 2324 fiatal felnőttet. A tárca most olyan törvénytervezeten dolgozik, amely szigorítaná az erőszakolók büntetését.