Gyalog indult haza egy magyar fiú Franciaországból

2007.07.25. 16:57

Egy autóút mentén gyalogló magyar fiatalemberbe botlottak a csendőrök Franciaországban. A fiú azt állítja, hogy családja hagyta magára, ezért gyalog kelt útra hazafelé. Állításának némileg ellentmond, hogy hátizsák és okmányok is voltak nála, csak pénz nem.

Hétfőn este találtak rá a francia csendőrök egy 17 éves magyar fiatalra, aki egy dél-franciaországi út mentén gyalogolt. A fiatalembert hiába kérdezgették, hogy mit csinál az autóút mentén, nem beszélt franciául, ezért bekísérték az őrsre. 

A csendőröknek tolmács segítségével azt mondta, hogy autóval Angliába tartottak családjával, őt viszont vasárnap este valamiért ott hagyták az A8-as autópályán - írta a Figaro Online a fiú beszámolójára hivatkozva.

A tatabányai fiatalember állítólag nem akarta részletezni, hogy hogyan szakadt el a családjától. Miután egyedül maradt az autópályán, úgy döntött, hogy gyalog indul Magyarország felé, így került arra az autóútra, ahol a csendőrök rátaláltak.

Pénz nem volt nála, de hátizsákjában tisztálkodószerek és érvényes okmányok is voltak - mondta Püspök László lyoni főkonzul az [origo]-nak. A felszerelt hátizsák nem arra utal, hogy a fiatalember csak éppen hogy kiszállt volna szülei autójából, de a főkonzul sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a fiatalember által előadottakat. Püspök László csak annyit mondott, hogy a konzulátus a "fiatalemberrel teljes egyetértésben" szervezi a mielőbbi hazajutását.

A konzulátus munkatársai próbálják elérni a fiatalember családját Magyarországon, hogy hozzátartozója várja majd a reptéren. Addig is egy francia gyerekotthonban helyezték el a fiút, aki a konzul szavai szerint nyugodtan, csendesen viselkedik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK