A tálibok kivégezték egyik dél-koreai túszukat

Vágólapra másolva!
Kivégezték egyik dél-koreai túszukat a tálibok Afganisztánban szerdán, arra hivatkozva, hogy az afgán kormány nem volt hajlandó tálib foglyokat szabadon engedni - közölte a lázadók szóvivője. A túsz kivégzését nem sokkal később az afgán hatóságok megerősítették.
Vágólapra másolva!

Eközben a Yonhap dél-koreai hírügynökség azt közölte, hogy a tálibok 23 dél-koreai túszuk közül elengedtek nyolcat, akiket már biztonságba helyeztek. Később egy nyugati illetékes megerősítette, hogy hat nőt és két férfit engedtek el az iszlamista szélsőségesek, és Gázni tartományban egy amerikai bázisra szállították őket. A hírügynökség értesülése szerint a dél-koreai kormány állítólag magas váltságdíjat fizetett állampolgáraiért.

Nem sokkal később ugyancsak Gázni tartományban megtalálták a tálibok által kivégzett dél-koreai férfi golyó lyuggatta holttestét. A helyi rendőrség jelentése szerint az áldozat tetemére Karabag település mellett bukkantak rá, 10 golyónyom volt rajta.

Kari Juszuf Ahmadi, aki a tálibok szóvivőjeként szokott jelentkezni, közölte, hogy újabb, ezúttal végső határidőt szabnak követeléseik teljesítésére: ha (magyar idő szerint) szerda este fél 11-ig nem engedik szabadon a tálib foglyokat, végeznek a fogságukban lévő többi dél-koreai tússzal is. A 22 túsz közül 12 nő. A dél-koreaiak egy Szöul melletti keresztény gyülekezet tagjai, s humanitárius céllal utaztak Afganisztánba.