Calabriai maffiavezért fogtak az olaszok

Vágólapra másolva!
1997 óta körözte az olasz rendőrség gyilkosság és bűnszövetkezetben való részvétel miatt Giuseppe Belloccót, akit hétfőn fogtak el Olaszrszág déli részén. A férfi a kokainkereskedelemből meggazdagodott calabriai maffia egyik vezetője, az ország 30 legveszélyesebb bűnözőinek egyike.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette az olasz rendőrség a calabriai maffia egyik befolyásos vezérét. Giuseppe Belloccót az ország harminc legveszélyesebb körözött bűnözője között tartották nyilván. A férfit hétfő este kapták el az ország déli részén, szülővárosa, Rosarno közelében. Az 59 éves keresztapát 1997 óta gyilkosság, bűnszövetkezetben való részvétel és kábítószer-kereskedelem miatt körözték.

Lellocco éppen a calabriai maffia, a 'Ndrangheta más tagjaival tartott megbeszélést egy bunkerben, amikor a csendőrség különleges egysége rajtuk ütött. A maffiavezér megpróbált ugyan elrejtőzni a bűnüldözők elől, de rátaláltak.

A calabriai maffiát az olaszországi szervezett bűnözés legbefolyásosabb csoportjának tartják. Erejét a kokainkereskedelemnek köszönheti, amelynek terén Európában szinte monopolhelyzetet élvez. A bűnszövetkezet Olaszországon kívül Spanyolországban és Németországban is megvetette lábát, de Kolumbiában, Kanadában és Ausztráliában is vannak lerakatai.