Lukasenkó bezáratná a civil szervezeteket

Vágólapra másolva!
Aljakszandr Lukasenkó fehérorosz elnök pénteken közölte: bezáratja az amerikai támogatással működő civil szervezeteket, mondván, hogy azok, akik ilyen pénzt elfogadnak, tönkreteszik az országot.
Vágólapra másolva!

"Törvénytelen tettek esetén azonnal bezárjuk ezeket a szervezeteket" - mondta az Egyesült Államok által "Európa utolsó diktátorának" nevezett államfő, aki 1994 óta irányítja vaskézzel a volt szovjetköztársaságot. Lukasenka nem nevezett meg konkrétan egyetlen nem kormányszintű szervezetet sem, de hangsúlyozta: haladéktalanul bezárják őket. "Azok, akik törvénytelenül hoznak pénzt Fehéroroszországba, magukat is tönkreteszik ezzel a pénzzel" - mondta.

Az amerikai kormányzatnak arra a szándékára reagálva, hogy növelni akarják a fehérorosz ellenzéknek nyújtott támogatást, Lukasenka közölte: George Bush amerikai elnöknek sokkal több a gondja, mint országának. Az amerikaiak jobban tennék, ha a saját problémáikkal foglalkoznának, "Irakkal és más forró pontokkal, amelyeket ők idéztek elő, mintsem azokkal az országokkal, amelyeknek az ellenzékét támogatni akarják - mondta a fehérorosz elnök.