Eltűnt egy indonéz hajó hetven emberrel

Vágólapra másolva!
Eltűnt egy utasszállító hajó Kelet-Indonéziában a fedélzetén hetven emberrel, miután a viharos tengeren elromlott a motorja. Egyelőre 23 túlélőt és két holttestet találtak.
Vágólapra másolva!

Nyoma veszett a KM Wahai Star nevű utasszállító hajónak, amely az indonéziai Buru szigetéről tartott Ambonba, Maluku tartomány székhelyébe. A hajóval kedden röviddel éjfél előtt vesztették el a kapcsolatot - közölte a helyi kikötői hatóság vezetője.

A hajón 53 utas és 17 fős legénység tartózkodott. A három méter magas hullámokban elromlott a hajómotor. Egyelőre nem tudni, hogy a jármű elsüllyedt-e. Egy arra közlekedő tankhajó két gyermek holttestét és 23 túlélőt emelt ki a vízből. Az eltűnt hajó után folyik a kutatás, de a magas hullámok megnehezítik a munkát.

Az utasszállító eltűnése után elsüllyedt egy másik vízi jármű is. A MV Blue Water a Manilától keletre fekvő Bondoc magasságában süllyedt el egyelőre ismeretlen okból csütörtök reggel, fedélzetén 28 emberrel. Négy ember meghalt, tizennyolc eltűnt. A haditengerészet és a parti őrség több hajója, valamint egy helikopter is részt vesz a kutatásban - közölte a parti őrség.

Indonéziában az elmúlt hónapokban számos hajóbaleset történt. Decemberben a Jávai-tengerben egy komp süllyedt el a viharban, a szerencsétlenségben több mint négyszáz ember vesztette életét.

A Fülöp-szigetek keleti partjainál egy komp szenvedett hajótörést csütörtökön, négyen meghaltak, tizennyolcan eltűntek.