Milliók fejében szabadulhat a vegasi magyar ámokfutó

Vágólapra másolva!
Másfél millió dolláros óvadékot szabott ki egy Las Vegas-i bíróság egy magyar származású férfi szabadlábra helyezése fejében. Öt embert sebesített meg az állás nélküli szobafestő a múlt hét végén, amikor lövöldözni kezdett egy kaszinóban.
Vágólapra másolva!

Hatalmas óvadékot, másfél millió dollárt (mintegy 270 millió forint) szabott ki Steven Francis Zegrean (Zegreán István) szabadon bocsátásáért cserébe a Las Vegas-i bíróság. Az Egyesült Államokban élő munkanélküli szobafestő védekezés nélkül tudomásul vette a vádat. Kirendelt ügyvédje ugyanakkor közölte, hogy a vádlott családja nem tudja kifizetni az óvadékot.

Az 51 éves férfi pénteken adott le 16 lövést a zsúfolt New York-New York kaszinóban. Kihallgatása során a rendőrségnek elmondta, hogy elvesztette az állását, utolsó dollárjait pedig szerencsejátékon verte el Las Vegasban, majd kétségbeesésében öngyilkosságra készült.

Korábbi hírek szerint Zegreán nem tudta túltenni magát azon, hogy volt felesége ismét férjhez ment, családja pedig arról számolt be, hogy a férfi az utóbbi időben teljesen megváltozott.

A függetlenség napja miatt az elmúlt hét végén rengetegen özönlöttek a kaszinóvárosba, így a New York-New York kaszinó is tele volt szórakozókkal. A hosszú kabátot viselő Zegreán előbb két órát várakozott a második emeleti gyermekétkezőben, majd egy galériáról tüzet nyitott a játékteremben tartózkodókra. A szemtanúk szerint pánik tört ki, és a menekülők megtapostak egy asszonyt. További négy embert a lövések sebesítettek meg könnyebben.

Az ámokfutót egy szolgálaton kívüli katona és egy egyetemista fogta le, majd mások is a segítségükre siettek, és lefegyverezték a férfit, mielőtt a rendőrség megérkezett volna.