Nepáli elitalakulatban edződik a brit herceg

Vágólapra másolva!
A legendás brit elitalakulathoz, a gurkákhoz küldték kiképzésre Harry herceget - írta hétfői számában a The Sun brit bulvárlap. Korábban úgy volt, hogy Irakba megy a herceg, de erről lemondtak.
Vágólapra másolva!

A Közel-Kelet legveszélyesebb országa helyett otthon maradt a 22 éves brit trónörökös, Harry herceg, akit biztonsági okokból végül nem küldtek el egységével Irakba. Most a hagyományosan Nepálban toborzott gyalogsági egység kiképzésén vesz részt. Igaz, nem a Himalájában, hanem Walesben - írta a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun.

A hercegnek átadták a gurkák jellegzetes fegyverét, a kukrinak nevezett hajlított pengéjű kést. Erről - írja a lap - azt mondják: ha egyszer kihúzták tokjából, nem kerülhet vissza anélkül, hogy ne ontottak volna vele vért.

A bátorságukról és elszántságukról híres gurka harcosok már 200 éve tagjai a brit haderőnek, eredetileg a britek szövetségeseiként teljesítettek szolgálatot. Egyes beszámolók szerint az Argentína elleni 1982-es Falkland-szigeteki háborúban előfordult, hogy az ellenség őket meglátva egyszerűen otthagyta állásait.