Erdőtűz pusztított Katalóniában és Dél-Franciaországban

Vágólapra másolva!
Több száz hektáron pusztított tűzvész Dél-Franciaországban és Katalóniában. Több ezer turistát és helyit ki kellett telepíteni. Halálos áldozatot nem követelt a tűz egyik helyen sem.
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggelre sikerült megfékezni az erdőtüzeket, melyek a dél-franciaországi Mandelieu-la-Napoule, Théoule-sur-mer és Muy közelében található üdülöhelyeket is elérték. Több mint 2000 nyaralót, köztük több külföldi turistát kellett kitelepíteni a kempingekből, üdülőkből valamint 2000 hektárnyi terület vált a lángok martalékává.

Személyi sérülés nem történt. A területen a legmagasabb fokú riadókészültség van érvényben. Hatan könnyebb égési sérülést szenvedtek az erős szél miatt gyorsan terjedő tűzben Antibes-ban, amikor kigyulladt egy gépkocsi.

Mindeközben szerdán kora délután a Katalónia déli részén fekvő Tarragon kemping övezetében (Mont-róig) is erdőtűz pusztított, amely 200 hektárnyi erdőt égetett fel és több mint 3000 turista kényszerült elhagyni szálláshelyét. Közülük több a lángok martalékává lett. A tűz fennakadást okozott, a katalóniai és valenciai közlekedésben.

Szerdán egész délutánra lezárták az AP-7-es autópályát, az N-340-es főutat és a vonatok sem közlekedtek - írja az El País. Estére megnyitották egy szakaszon az autópályát, valamint elkerülő utat jelöltek ki és pótlójáratokat indítottak, de a forgalom feltorlódását így sem tudták kiküszöbölni. Két tűzoltó könnyebb égési sérüléseket szenvedett, két turista pedig füstmérgezést kapott.

Szerdán délután még négy helyen ütött ki tűz, 300 hektárnyi terület égett le, személyi sérülés nem történt. Estére már 140 tűzoltó vett részt az oltásban.