Foglyokat cseréltek rivális palesztin szervezetek

Vágólapra másolva!
Kicserélte foglyait a Hamász és egy másik radikális iszlamista palesztin mozgalom a Gázai övezetben, miközben továbbra is zajlanak az erőfeszítések az elrabolt BBC-tudósító szabadon engedése érdekében.
Vágólapra másolva!

Abu Mudzsahed, a Népi Ellenállás Bizottságai nevű palesztin ernyőszervezet szóvivője közölte, hogy a fogolycsere keretében a magát Dzsais al-Iszlámnak (Iszlám Hadserege) nevező szélsőséges iszlamista csoport kedden szabadon engedett kilenc diákot, a Hamász pedig az előbbi csoport elrabolt tagjait engedte el.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a közvetítők továbbra is tárgyalnak a Gázai övezetben március 12-én elrabolt Alan Johnston BBC-tudósító szabadon engedéséről.

A Hamász fegyveres hívei kedden körbezárták Gáza egy részét, ahol nagy számban élnek a Dzsais al-Iszlám támogatói. A BBC-tudósító elrablójaként korábban e szervezet jelentkezett. A Hamász azt gyanítja, hogy a Johnstont az említett városrészben tartják fogva.

A Gázai övezetben az elmúlt években több külföldi újságírót is raboltak, de ilyen hosszú - csaknem négy hónapja tartó - fogságra még egyik tudósító sem kényszerült.