Izraeli ügynök verte agyon az antiszemita Miki egeret

Vágólapra másolva!
Korábbi ígéretei ellenére csak most szüntette be "A holnap úttörői" című, Izrael- és Amerika-ellenességre buzdító gyerekműsorát a palesztin tévé. Az utolsó adásban egy izraeli ügynök vallatja, majd veri halálra a főszereplőt, Miki egér hasonmását.
Vágólapra másolva!

Befejeződött a palesztin kábeltévén a Pioneers of tomorrow (A holnap úttörői) címmel sugárzott gyerekműsor. A csatorna azzal indokolta megszüntetését, hogy új műsoroknak szánják a helyet, azonban egyelőre nem döntöttek, mi kerül az adás helyére. Többször érték izraeli bírálatok a programot, mivel kritikusai - csakúgy, mint az állami vezetés alatt álló palesztin tévétársaság - lázítónak és sértőnek tartják.

A műsor főszereplője, Fayfur, egy Miki egérre emlékeztető, sipítozó hangon beszélő figura. Szereplése azért keltett felháborodást, mert a palesztin gyerekeket az adásokban arra ösztönözte, harcoljanak az izraeliek ellen, akiket többször terroristákként említett. Az okításnak volt foganatja, az egyik betelefonáló kislány az izraelieket kutyának nevezte, akiket nem lenne szabad megtűrni.

Fayfur nemcsak az eredeti Miki egér parodiája, hanem antiszemita, Izrael- és Amerika-ellenes nézeteket vall. A műsorban az iszlám hagyományokat, életmódot népszerűsítette, a gyerekeket a mártírhalálra és a zsidók megölésére bátorította. Az egyik adásban egy olyan világ alapjainak lefektetéséről beszélt, melyet az iszlamisták uralnak.

A műsor lezárásaként Fayfurt arról győzködi egy izraeli ügynök, hogy nagyapja földjét adja el neki. Fayfur azzal utasítja el, hogy nem hagyja szülőföldjét terroristák kezére jutni. Ezt követően az ügynök agyonveri.

"Igen, kis barátaink, elvesztettük legkedvesebb barátunkat, Fayfurt. Fayfur mártírhalált halt, mert meg akarta védeni szülőföldjét. Gyilkosok keze által halt, az ártatlan gyermekek gyilkosainak keze által" - mondta a műsorvezető.