Külföldi turistákat ölt meg egy merénylet Jemenben

Vágólapra másolva!
Spanyol turisták estek merénylet áldozatául hétfőn Jemenben, amikor egy gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel egy műemlék templom romjainál.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint legalább nyolc ember halt meg, amikor gépkocsiba rejtett pokolgép robbant az ország északkeleti Márib tartományában, egy műemlék templom romjánál.

A halálos áldozatok közül hat spanyol turista, kettő pedig jemeni volt, bár ezt még nem erősítették meg. Hét további személy megsebesült.

Szemtanúk látták, hogy a templom kapuján egy gépkocsi hajtott be a robbanás előtt. Feltehetőleg öngyilkos merénylő vezette.

Bár még senki sem jelentkezett elkövetőként, a helyi hatóságok az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetre gyanakszanak, amely korábban közleményben követelte elfogott emberei szabadon engedését, és közelebbről meg nem határozott akcióval fenyegetett. Az al-Kaida aktív Jemenben, ahonnan Oszama bin Laden terrorista vezér ősei származnak.

A holdtemplom mintegy 3000 évvel ezelőtt épült, feltételezhetően a bibliai Sába királynője uralkodása alatt, birodalmának fővárosában.