Nem kap holland vízumot a palesztin kormányfő

2007.04.16. 19:46

A holland külügyminisztérium kizárta hétfőn, hogy Iszmáil Haníje palesztin kormányfő holland vízumot kaphatna. A palesztin politikus egy emberjogi értekezletre hivatalos, ám az EU terrorszervezetnek tekinti a Hamászt, így a holland hatóságok kerülnek minden kapcsolatot a szervezettel.

A holland külügyminisztérium arra reagált, hogy Hanije hivatala megpróbálta felvenni a kapcsolatot a holland kormánnyal; érdeklődött nála, milyen okmányokat kellene benyújtania a palesztin kormányfőnek a hollandiai vízum megszerzéséhez.

Haníje részt kívánna venni május 5-én Rotterdamban a Palesztinok és Európa címmel rendezendő értekezleten, amelyet a Palesztin Emberjogi és Szolidaritási Platform nevű palesztinbarát hollandiai egyesület szervez. A szervezők meghívót küldtek Haníjének is.

Az Európai Unió terrorszervezetnek tekinti a Hamászt, ezért helyénvaló kerülni minden kapcsolatot a Hamász minisztereivel, és ebbe az is beletartozik, hogy nem engedjük be őket Hollandiába - mondta a holland külügyminisztérium szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK