Súlyos balesetet okozott Brüsszelben a görög nagykövet

2007.04.01. 19:36

Balesetet okozott a hétvégén Brüsszel belvárosában a görög nagykövet: a diplomata egyelőre ismeretlen okból elveszítette uralmát járműve felett, s két gyalogost elütött. Mindketten súlyosan megsérültek: egy-egy lábukat amputálni kellett.

A belga kereskedelmi tévécsatorna, az RTL-TVI vasárnap esti híradója szerint az 55 éves nagykövet asszony az egyik híres szálloda, a Brüsszelbe látogató állam- és kormányfők gyakori szálláshelyeként szolgáló Amigo Hotel mellett parkolt le kocsijával, s szerencsétlen manővere során egy táblának szorította két ismerősét, egy rá váró férfit, s annak ötéves fiát. Az egyiknek térd fölött, a másiknak térd alatt kellett amputálni a lábát. A kisfiú a balesetet okozó nő keresztgyereke.

A nagykövet könnyebben sérült meg, ám szintén helyszínen lévő, 30 éves lánya egyik szemére megvakult, s a másik használatához is legalább 12 dioptriás szemüvegre lesz szüksége. A kocsi, egy BMW a híres brüsszeli gótikus városháza hátsó falának ütközve fejezte be ámokfutását.

A nagykövet sokkos állapotban van, egyelőre nem tudott értékelhető tanúvallomást tenni. A környékbeli biztonsági kamerák azonban rögzítették a balesetet, s az ügyészség egy szakértőt nevezett ki a nyomozás segítésére. Az elvégzett vérvizsgálat alapján annyi bizonyos, hogy a nagykövet asszony nem ivott, s gyógyszer befolyása alatt sem állt.