Speciális csoport vizsgálhatja Malina Hedvig ügyét

Vágólapra másolva!
A legfőbb ügyész utasítására már nem a területileg illetékes nyitrai nyomozók és az ottani ügyész foglalkozik Malina Hedvig feltételezett hamis tanúzásának ügyével. Egy új, öttagú csoportot hoztak létre erre a célra. A legfőbb ügyész  későbbre ígért részletes tájékoztatást.
Vágólapra másolva!

Dobroslav Trnka szlovák legfőbb ügyész utasítására már nem a területileg illetékes nyitrai nyomozók és az ottani ügyész foglalkozik Malina Hedvig állítólagos hamis tanúzásának ügyével - értesült az Aktualne.sk internetes újság. A legfőbb ügyész helyettesétől, Ctibor Kostáltól származó információk szerint a szlovákiai magyar lány ügyét egy öttagú nyomozócsoport vizsgálja a jövőben, ennek tagja lesz a Belügyminisztériumnak az egyik munkatársa is.

Nem sokkal a nyilatkozat megjelenése után a legfőbb ügyész megtévesztő kiszivárogtatásnak minősítette a helyettese nyilatkozatát - írja a Népszabadság Online. A legfőbb ügyész azt ígérte, hogy még kedden nyilatkozatot ad ki a valós helyzetről.

A lány ellen azért indult - a hatóság megtévesztése és hamis eskü gyanúja miatt - eljárás, mert két lakossági feljelentés érkezett ellene. A feljelentők szerint Malina Hedvig azzal gyanúsítható, hogy bemocskolta hazája jó hírnevét, amikor hamis feljelentésében a rendőrségen azt vallotta, hogy tavaly augusztus 25-én két bőrfejű azért támadta meg, mert magyarul beszélt. A feljelentők egyike időközben öngyilkos lett, a másikról kiderült, hogy korábban a szlovák titkosszolgálat tisztje volt.