Több mint 400 halott a perui földrengésben

Vágólapra másolva!
400 fölé emelkedett a szerda esti perui földrengés halálos áldozatainak száma. A földmozgás miatt házak dőltek össze, megszakadtak a telefonvonalak és leállt az áramszolgáltatás. Több mint 1500-an sérültek meg.
Vágólapra másolva!

Körülbelül 400 ember vesztette életét a Perut szerda este megrázó földrengésben - jelentette be csütörtökön Alan García Perez perui elnök. Az ENSZ helyi forrásokból származó értesülése szerint a természeti csapásnak legalább 450 halottja és 1500 sérültje van a dél-amerikai országban.

A perui tűzoltóság szóvivője ugyanakkor több mint 500 halottról beszélt, hangsúlyozva, hogy az áldozatok száma tovább emelkedhet.

A perui geofizikai intézet szerint a földmozgás a Richter-skálán mért 7,5-es fokozatú volt, az amerikai földtani intézet előbb 7,9-es erősségűre becsülte a rengést, amelyet később 8-asra módosított.

A legerősebb - Ecuadorban és Brazíliában is érezhető - földmozgás epicentruma hivatalos közlés szerint 41 kilométer mélyen volt a tenger alatt Peru középső részének partvidékén, a perui fővárostól, Limától 145 kilométerre délre. A földrengés után szökőárriadót rendeltek el, de ezt később lefújták.