Meghalt egy magyar siklóernyős Vietnamban

Vágólapra másolva!
Életét vesztette az a magyar mérnök, aki siklóernyőjével ereszkedett alá a vietnami Lang Bian hegyről. A dél-ázsiai országban dolgozó férfi félórás repülés után csapódott a sziklafalnak.
Vágólapra másolva!

Siklórepülős balesetben életét vesztette egy Vietnamban dolgozó magyar építőmérnök. A 34 éves magyar férfi vasárnap félórás zavartalan repülés után csapódott egy sziklának siklóernyőjével a dél-vietnami Lang Bian hegycsúcs közelében - írta az egyik vietnami ifjúsági lap.

A helyi hatóságok értesítették már a hanoi magyar konzult, Váraljai Mártont, aki a vietnami fővárostól 1800 kilométerre délre történt baleset részleteiről még nem kapott tájékoztatást. A konzul közölte: a család kérésére nem árulhatja el az elhunyt férfi nevét.

Szemtanúk szerint a férfi erős forgószélbe kerülhetett a szinte függőlegesen magasodó sziklák között. A déli Vung Tauban (Ho Si Minh-várostól délkeletre) dolgozó mérnök tagja volt egy amatőr siklóernyős csoportnak, amelyben hat vietnami mellett, három kelet-európai vett részt, és korábban legalább harminc alkalommal ereszkedett már alá a 2405 méter magas Lang Bian hegyről.