Lévai Katalin EP-fellépést kér a gárda ellen

Vágólapra másolva!
Lévai Katalin MSZP-s európai parlamenti (EP) képviselő az EP szocialista frakciójának vezetőjéhez, Martin Schulzhoz fordult a Magyar Gárda legutóbbi akciója kapcsán, és azt kérte, vesse latba befolyását, hogy az unió emberjogi és esélyegyenlőségi politikájában hangsúlyosabban kapjon helyet a szegregáció elleni küzdelem s erőteljesebben lépjenek fel szélsőjobboldali szervezetek rasszista megmozdulásai ellen.
Vágólapra másolva!

"Az utóbbi napok eseményei azt mutatják, hogy a szélsőjobboldal a társadalmi megbékélés és az integráció helyett a szegregációban és a gyűlöletkeltésben keresi és találja meg kontinensünk előtt álló szociális problémák megoldásának egyik forrását. A halálbüntetés visszaállítását valamint a pozitív diszkrimináció megszüntetését követelik a hátrányos helyzetű néprétegekkel, népcsoportokkal szemben" - áll Lévai közleményében.

Lévai Katalin szerint "rossz színét kelti Magyarországnak minden olyan fellépés, amely az unióban általánosan elfogadott értékeket - esélyegyenlőség, integráció, a szegregáció és a halálbüntetés elutasítása - kérdőjelez meg. Különösen annak tudatában, hogy uniós részvétellel hamarosan tényfeltáró küldöttségek utaznak kelet-európai országokba a roma népesség helyzetének felmérésére, az integráció felgyorsításának elősegítésére".