Razzia izraeli kormányhivatalokban

Vágólapra másolva!
Minisztériumokban, a postai hatóságoknál, és a jeruzsálemi városházán is tartott házkutatást az izraeli rendőrség. A razzia annak a nyomozásnak a része, amit a kormányfő ellen folytatnak. Ehud Olmertet korrupciós ügyekkel gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Több mint 100 izraeli rendőr tartott razziát vasárnap reggel kormányhivatalokban és tisztviselők magánirodáiban Ehud Olmert kormányfő elleni nyomozások keretében. A házkutatások mintegy 20 helyiségben zajlottak. Jártak az ipari és kereskedelemi minisztériumban, a postai hatóságoknál, valamint a jeruzsálemi városházán - közölte a rendőrség szóvivője.

Olmert ellen három vizsgálat folyik korrupciós és tisztázatlan ingatlanügyekkel kapcsolatban. A gyanú szerint még pénzügyminiszter korában kijárt egy kormánygaranciát egy barátjának; egy másik esetben megpróbálta megakadályozni a második legnagyobb izraeli bank eladását két üzlettársa érdekében. A harmadik ügyben azzal gyanúsítják a kormányfőt, hogy jelentős kedvezménnyel vásárolt magának házat Jeruzsálemben cserébe azért, hogy a vállalkozónak elintézett egy építési engedélyt. Olmert tagadja valamennyi vádat.