Az oroszlánnal végzett, de a hiénákkal nem bírt a samburu pásztor

Vágólapra másolva!
Félórás küzdelemben legyőzte a rátámadó oroszlánt, ám a ragadozót követő hiénákkal már nem bírt egy 35 éves kenyai pásztor. A férfit ugyan még kórházba szállították és megműtötték, ám belehalt a vérveszteségbe.
Vágólapra másolva!

Hiába élte túl az oroszlántámadást, és végzett a fenevaddal, a ragadozót követő hiénákkal már nem bírt egy 35 éves kenyai tehénpásztor.

Moses Lekalau éppen faluja felé hajtotta marháit szombat este, egy erdei ösvényen Maralalban - egy népszerű szafárizós környéken, Nairobitól 260 kilométerre északra -, amikor szembetalálkozott egy oroszlánnal. A férfi lándzsájával megszúrta a ragadozót, majd furkósbotjával agyonverte. A samburu pásztorok által orvosoknak adott beszámoló szerint fél órán át küzdött az állattal.

Hiába élte túl azonban a támadást, a ragadozót követően hiénákkal szembesült a kimerült férfi. A pásztort marcangoló dögevőket egy arra járó autós kergette el, és kórházba vitte a súlyosan sérült Lekalaut. A férfit vasárnap helikopterrel szállították a kenyai fővárosba, Nairobaiba, a Kenyatta kórházba.

Az orvosok hétórás operációt végeztek rajta: amputálták karjait, és helyreállították szétharapdált arcát, de a férfi végül belehalt a vérveszteségbe. "Még beszélt, amikor behozták. Azt mondta, túlságosan kifáradt az oroszlánnal való küzdelemben ahhoz, hogy lerázza a hiénákat is. Sérüléseinek nagy részét is a dögevők okozták" - idézte a kórház szóvivőjét a The Guardian.

A kenyai nemzeti parkok általában nincsenek teljesen bekerítve. A vadállatok szabadon kószálnak a környéken. Vadásztuk azonban tiltott. A kenyai vadvédelmi szolgálat szóvivője szerint a hiénák nagyon éhesek lehettek, és feltehetően kiszagolták, hogy a férfi kimerült az oroszlánnal folytatott küzdelemben. A pásztor családja kártérítést kap a szóvivő szerint.